Яна Димитрова е на 33 години,  юрист по образование, всестранно

...
Яна Димитрова е на 33 години,  юрист по образование, всестранно
Коментари Харесай

Яна Димитрова:„Браво, Пловдив” сме онези романтици, които ще защитават интересите на всички пловдивчани

Яна Димитрова е на 33 години,  юрист по обучение, всестранно " недоразвита " персона, занимаваща се с доста разнообразни неща. Обича да твори хубост и да радва хората, както се разказва сама.
Прочетете още
Завършила е СУ „ Св. св. Кирил и Методий ” в Пловдив, а по-късно Югозападния университет „ Неофит Рилски ”. Занимавала се е дълги години с национална музика, която към момента й е пристрастеност. Още в ученическите си години е била извънредно дейна с изразена гражданска позиция.

Била е ръководител на училищен съвет на СУ „ Св. св. Кирил и Методий ” и зам.-председател „ Младежки съвет – Пловдив ”.  През последните 7 години работи като юрист.  На изборите на 29 октомври е претендент на „ Браво, Пловдив ” за регион „ Централен ” и 4-та в листата за Общинския съвет.

-Г-це Димитрова, по какъв начин успявате да съчетавате музиката с правото – две толкоз разнообразни неща?

- Едното е задоволително изсъхнало и стерилно, с цел да може другото да носи цвят и романтика. Двете неща не престават да са ми на сърце, като музиката ми е занимание, а с другото си изкарвам прехраната. Смятам, че всеки би трябвало да държи в себе си нещата, които обича, без значение какъв брой са разнообразни те.

- Как стартира всичко в „ Браво, Пловдив ”, Вие сте един от учредителите?

-  Започнахме „ Браво, Пловдив ”, тъй като постоянно съм си мислила, че във всеки от нас по нещо положително. Трябва ти от време на време единствено един съидейник, с цел да тръгнете дружно и да променяте света – ти да повярваш в неговите хрумвания, или той в твоите.  Двама вървят по-лесно, трима още по, четирима и така нататък „ Браво, Пловдив ” потегли като на смешка с малко хора и страхливо в самодейностите.

Имахме и доста терзания,  доколко сме на ръба на закона или даже сме го прекрачили, като се стартира от пълненето на дупките до спортните и детски площадки.

Получихме толкоз доста сигнали, на които се опитвахме да реагираме съответно. Една вечер, изцяло готови отидохме да боядисаме пощата е в регион „ Западен ” – цялата в графити. Спряхме се обаче  в последния миг, тъй като не знаехме дали няма да е проблем да работим върху тази постройка, която е държавна благосъстоятелност.

В същото време ни бяха взели и на майтап в обществените мрежи, питаха ни: „ толкоз ли сте глупави, че вършиме нещо, което е работа на Общината? ”.  Отговарях им, че в случай че сами не си помогнем, няма на кого да разчитаме.

Истината обаче бе, че това е и моментът, когато разбрахме, че нещата извън във вътрешността мъчно се трансформират. 

Давайки си сметка какъв брой неща желаеме да променим, а не можем -  нито нормативно, нито имаме ресурса, трябваше да предприемем нещо – за това направихме завоя към политиката.

-Какви са Ви желанията оттук-нататък?

-„ Браво, Пловдив ” са тези романтици, които пазят ползите на всички пловдивчани в града. Ние не сме обиграни политици, които ще стоят и търсят облаги за себе  си. Идеята ни е да продължим, както до момента. Никой от екипа не си е пощадил времето, силата и средствата да прави каквото и да е, ще продължим в този дух.

Имаме желанието,  упоритостта и волята да осъществим нашите  цели, които са само в интерес на пловдивчани, а не за наша персонална полза.

-Кандидат сте за кмет на „ Централен ”, каква е програмата Ви за региона?

- „ Централен ” е душата на Пловдив. В него влизат най-емблематичните места на града, като се стартира от скъпите забележителности към Главната до тепетата и реката. Ако Античният спектакъл, Римският стадион, Форумът са в положително положение, не по този начин стоят нещата с тепетата и реката, които са на герба на Пловдив.

От „ Браво, Пловдив ” нееднократно сме казвали, че реката би трябвало да е място за пловдивчани – с голям брой атракции и места за отдих.

Тепетата – през последните години се направиха някои неща на Бунарджика, Сахата, само че какво да кажем за Младежкия рид?  Там с изключение на частната инвестиция в подножието, нищо друго не е направено.  Вече 20 години главните алеи до детската железница не са пипани. Това бе една от нашите акции там – като запълнихме големите кратери по алеите, най-малко да бъде проходимо.

Развитието на Младежкия рид ще бъде наш главен приоритет – от зелената система до местата за хората.

-На представянето си, заявихте, че виждате Главната на Пловдив, като място за международни марки, какво имахте поради?

- Представете си „ Луи Вюитон ” на Главната, след него магазин на „ Армани ”, „ Долче и Габана ”. Това ще е начало, което след себе си ще докара и други международни марки.  Централната улица на Пловдив може да бъде топ локация за шопинг в цяла България. Това ще докара след себе си доста туристи, които ще идват да пазарят по сходство на доста известни улици в Европа. Самият пазар в следствие ще промени образа на Главната – ще се отворят заведения за хранене, кафенета и по този начин ще се завърти целия развой.

Община Пловдив посредством своите връзки и благосъстоятелност на Главната може да докара първите вложители от подобен клас, а по-късно нещата сами ще си дойдат на мястото.

-Какво друго предвиждате в централна градска част?

-Разширяване на пешеходната зона наложително. Това е развой, който спря през последните четири години. Тютюневият град и превръщането на част от ул. „ Иван Вазов ” в пешеходна,  унищожаване на структурата на Пешеходния мост, като продължение на Главната. Това са идващите стъпки, които би трябвало да се подхващат.

Трябва да спасим и допустимо повече монументи на културата и къщи с скъпи фасади, които са обект на интерес поради строителните индикатори на парцелите, върху които са издигнати.

-По кварталите също има много неща за оправяне…

- Район „ Централен ” е най-старият в Пловдив, макар забележителните вложения през последните години, към момента има доста зони, които имат потребност от реновиране. За образец ще дам кварталите „ Съдийски ”, „ Мараша ”, „ Младежки рид ” – трябват ударни поправки – улици, тротоари, детски площадки.  Там хората не усещат доста, че са част от „ Централен ”, защото значително време са били подценявани.



Яна Димитрова е с номер 36 в интегралната бюлетина за кмет на  регион „ Централен ” и с преференция 104 в листата за Общинския съвет!

„ Браво, Пловдив ” се явява с регистрацията на „ Българска прогресивна линия ” за кмет, районни кметове и общински съвет!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР